Garantie

Wij ons best om onze producten in topconditie af te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je recht hebt op garantie. Op grond van het Europese recht nemen wij de aansprakelijkheid op ons voor elk gebrek van overeenstemming dat binnen een termijn van twee jaar na de levering van de goederen aan het licht komt. Daarnaast nemen wij de aanvullende verantwoordelijkheden op ons, op basis van het Nederlandse recht.
Wanneer je een gebrek aan het product ontdekt vragen we om binnen een redelijke termijn contact op te nemen met ons. Een redelijke termijn is in ieder geval twee maanden. Onder omstandigheden kan een termijn van langer dan twee maanden ook acceptabel zijn.
Indien je tijdig contact met ons opneemt zullen wij zorgen voor een kosteloze reparatie of voor vervanging.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Dien je klacht zo snel mogelijk bij ons in via een mail aan “welkom” en dan “@arnhemlokaal.nl” (=email adres), of via ons contactformulier. Leidt dat niet tot een oplossing, dan kunnen consumenten in de EU klachten aanmelden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Winkelwagen